Om Rijkard

Om  CV  Referenser  Kontakt

Rijkard grafisk form & original är Rickard Örtegren, grafisk formgivare och originalare från Göteborg. Jag har FA-skatt och tar gärna frilansuppdrag men är även intresserad av längre anställningar om vi gillar varandra.

Min ingång i den grafiska branschen kom via ett livslångt intresse för böcker. Efter att ha utvecklat mitt skrivande på Skurups skrivarskola under två år fick jag uppdraget som formgivare och redaktör för en grupp som under 21 intensiva dygn satte samman och producerade antologin Vegla vy (2005). När det hela var klart sov jag länge och när jag vaknade visste jag vad jag ville jobba med resten av livet.

Genom utbildning och jobb har jag nu bred erfarenhet av grafisk produktion såsom böcker, foldrar, affischer, illustrationer, logotyper, magasin, annonser, stortryck och webbelement. Erfarenheter från många led i produktionskedjan gör att jag är lyhörd för andras förutsättningar och har lätt att kommunicera med alla, från kund till tryckeri.

Jag rör mig fritt i Adobeprogrammen och använder gärna blandtekniker. Indesign är mitt huvudprogram och specialintresse, där jag även har hållit en del lektioner under mina utbildningar och jobb. Jag har även dokumenterade kunskaper i att under tidspress hitta och korrigera svårupptäckta fel i original. Utöver CS-sviten jobbar jag med Powerpoint och WordPress samt en del i Episerver.

Kombinerat med det grafiska har jag ett stort språkintresse (svenska/engelska) och har jobbat med allt från träffsäker enradscopy till att  humanisera längre myndighetstexter.

Min starkaste sida är jag kan ta hand om ett behov hela vägen från idé till tryckfärdigt original. Jag kombinerar idérik lösningsorienterad form och gedigen språkkänsla med ett högt tekniskt kunnande. Jag arbetar gärna självständigt men gillar också att vara en del i större projekt och tar gärna ett kliv fram i en grupp om det ges tillfälle.

Jag är social och lätt att ha att göra med, för mig är det viktigt att ha kul på jobbet – men det har jag ju haft ända sedan jag började med det här. Se gärna referenser för andras uppfattning.

Kontakta mig gärna om du har nåt behov så träffas vi och pratar vidare,

Ha det gott så länge

skriver

rickard sign